' ' St. Dalfour fikonmarmelad - marmelad utan tillsatt socker - ST DALFOUR

St. Dalfour grundades 1984, och har tillhört samma familj sedan starten. Produktionen ligger i Aquitane-regionen i Sydvästra Frankrike som är känt för sitt goda kök och Bordeaux viner.

Inspirationen att använda fruktjuice i stället för socker kommer från Monsieur Kistners mormor, “Under andra världskriget var sockret ransonerat och mycket dyrt, vilket ledde till att mormor som hade hand om familjens vingård började använda druvjuice istället för socker. I synnerhet marmelad och sylt fick en förträfflig smak med denna nya ingrediens.”

St. Dalfour marmelad har förutom de traditionella marmeladsorterna som Aprikos och Jordgubb, numera massor av spännande och innovativa kombinationer som Hallon & Granatäpple, Apelsin & Ingefära och Mango & Passionsfrukt.

Royal Fikon är en av Sveriges mest populära smaker och är ett måste på ostbrickan!

St. Dalfour fikonmarmelad