' ' St. Dalfour fikonmarmelad - marmelad utan tillsatt socker - ST DALFOUR

St. Dalfour fikonmarmelad är en av Sveriges mest populära smaker!

St. Dalfour fruit spread, är en marmelad utan tillsats av vanligt socker. Den tillagas av hela frukter och bär och istället för socker tillsätter man osötad koncentrerad fruktjuice som har både en sötande och konserverande effekt. Fruktpektin tillsätts för konsistensens skull (vi använder pektin som kommer från citrusfrukter) och ibland tillsätts lite citronjuice. Alla ingredienser utvinns från frukt och man kan därför påstå att St. Dalfour är 100% frukt!

St. Dalfour är ett företag som har tillhört samma familj sedan det grundades 1984. Produktionen ligger i Aquitane regionen i Sydvästra Frankrike som är känt för sitt goda kök och Bordeaux viner.

Inspirationen att använda fruktjuice i stället för socker kommer från Monsieur Kistner, VD på St. Dalfour: “Under andra världskriget var sockret ransonerat och mycket dyrt, vilket ledde till att mormor som hade hand om familjens vingård började använda druvjuice istället. I synnerhet marmelad och sylt fick en förträfflig smak med denna nya ingrediens.”

St. Dalfour marmelad har förutom de traditionella marmeladsorterna som Aprikos och Jordgubb, numera massor av spännande och innovativa sorter som Hallon & Granatäpple, Apelsin & Ingefära, samt Royal Fikon.

St. Dalfour fikonmarmelad är en av Sveriges mest populära smaker!

 

 

St. Dalfour fikonmarmelad