' ' St Dalfour fruit spread - ST DALFOUR

St Dalfour fruit spread, är en marmelad utan tillsats av vanligt socker. Den tillagas av hela frukter och bär och istället för socker tillsätter man osötad koncentrerad fruktjuice som har både en sötande och konserverande effekt. Fruktpektin tillsätts för konsistensens skull (vi använder pektin som kommer från citrusfrukter) och ibland tillsätts lite citronjuice. Alla ingredienser utvinns från frukt och man kan därför påstå att St. Dalfour är 100% frukt!

St. Dalfour är ett privatägt företag som har tillhört samma familj sedan det grundades 1984. Produktionen ligger i Aquitane regionen i Sydvästra Frankrike som är känt för sitt goda kök och Bordeaux viner.

Inspirationen att använda fruktjuice i stället för socker kommer från Monsieur Kistner, VD på St. Dalfour: “Under andra världskriget var sockret ransonerat och mycket dyrt, vilket ledde till att mormor som hade hand om familjens vingård började använda druvjuice istället. I synnerhet marmelad och sylt fick en förträfflig smak med denna nya ingrediens.”

Det verkar som de flesta instämmer! St. Dalfour finns nu representerat i över 100 länder världen över.