Munkar med Jordgubb

bild
Ingredienser:

2,5 tsk Torrjäst

1,2 dl Varm Mjölk

7 dl Vetemjöl

4 lätt vispade Ägg

1 tsk Vaniljpulver

St. Dalfour Jordgubbsmarmelad

.

Vegetabilisk olja att fritera i Strösocker att vända munkarna i

Gör så här:

Blanda jäst och mjöl med mjölk och ägg.

Knåda i 5 min till en jämn smet.

Låt jäsa i ca en timme.

Kavla ut degen så att den är ca 1 cm tjock, ta ut rundlar med ett glas ca 6 cm i diameter. Klicka i Jordgubbsmarmelad, vik upp kanterna.

Låt jäsa i ca 30 min. Värm oljan till 180 grader, lägg ner några munkar i taget, fritera tills de blir gyllenbruna.

Låt munkarna rinna av på hushållspapper, vänd dem i strösocker.