Cheesecake med Körsbär

bild
Ingredienser:

Botten

2,5 dl Krossade Digestivekex

0,5 dl Socker

0,5 dl Smält Smör

.

Fyllning

700g Philadelphia Ost

2,5 dl Socker

3 Ägg

2,5 dl Creme Fraiche

1 tsk Vaniljsocker

Rivet skal av en citron

.

Topping

3 dl grädde

160g 75% Heidi Mörk Choklad

1 Burk St. Dalfour Sv. Körsbär 284g

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ingredienserna till botten och tryck ut i en form med avtagbar botten. Grädda i 10 min. Låt svalna.

Höj temperaturen till 200 grader. Blanda Philiadelphiaosten och socker väl. Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt creme fraiche, vaniljsocker och citronskal. Blanda väl.

Häll fyllningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Sänk temperaturen till 100 grader och grädda i ytterligare 50 min. Låt svalna.

Värm 1 dl grädde, tillsätt chokladen, låt smälta, rör om och tillsätt resten av grädden.

Bred chokladkrämen på kakan och toppa med St. Dalfour Svarta Körsbär.